Transport budućnosti

Ne, Knauf još uvek ne isporučuje proizvode i sisteme uz pomoć dronova. Verujemo da je to naša budućnost.

Danas, uz program “Knauf Blue” želimo da unapredimo organizaciju transporta građevinskih materijala na domaćim i međunarodnim saobraćajnicama.

Knauf logistika u Srbiji

Tokom 2017. godine Knauf tim logistike je obavio preko 2.500 carinskih operacija.

Organizovano je 1.700 kamiona koji su prevezli preko 40.000 t robe iz naše fabrike u Debru. Uz to, 1.200 kamiona je prevezlo robu na teritoriji Srbije, a 170 kamiona je u 2017. godini vozilo na relaciji Knin – Srbija. 16 silosa na gradilištima u zemlji se snabdeva robom iz fabrike u Zemunu koja se transportuje kamionima sa euro 4 motorima.

Za narednu godinu smo podigli zahteve, pa će kamioni morati da imaju euro 6 motore. Na ovaj način se trudimo da smanjimo emisiju štetnog CO2. Naši dobavljači su na udaljenosti manjoj od 150 km od fabrike Knauf Zemun. Tako ne samo da smanjujemo troškove transporta, već i brinemo o našem zdravlju i okolini.

Stoprocentna iskorišćenost kapaciteta kamiona i pravovremena isporuka do naših kupaca biće i u 2018. godini važan cilj kojem će Knauf tim biti posvećen. Nadamo se da je isporuka robe pomoću modernih sredstava transporta naša bliska budućnost. Već sada znamo da ćemo daljom optimizacijom logističkih usluga doprineti očuvanju životne sredine i zadovoljstvu naših kupaca.

Pročitajte i ostale vesti