Menadžment kvaliteta

Kompanija Knauf je snažno i iskreno posvećena brizi o kupcu, čije mišljenje će sa pažnjom saslušati, analizirati, preduzimati korektivne mere i izveštavati kupca o istom – u najkraćem mogućem roku.

Kompanija se obavezuje da obezbedi zdravlje, bezbednost na radu i dobrobit naših zaposlenih i bilo koga drugog pod uticajem naših aktivnosti.

Knauf brine o zaštiti životne sredine, prvenstveno kroz proces proizvodnje koji ne narušava zdravu okolinu, kroz aktivno poštovanje zahteva Zakona Republike Srbije iz oblasti zaštite životne sredine, kao i kroz brojne akcije koje za cilj imaju podizanje svesti zaposlenih u vezi značaja očuvanja prirode.

Mi ćemo nastojati da stalno poboljšavamao naše bezbedno radno okruženje, ispunimo zakonske obaveze i poštujemo sve relevantne zakonske zahteve.

Knauf, kao kompanija koja svoje poslovanje usklađuje sa međunarodno priznatim normama, poseduje sertifikate Sistema menadžmenta kvalitetom ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 i ISO 45001:2018.

Politika integrisanog sistema menadžmenta

U središtu svih naših stremljenja stoji pet celina:
„kupac“, „priroda“, „zaposleni“, „dobavljač“ i samo „preduzeće“.
Za nas su najbitniji sledeći ciljevi:
Mi smo porodično preduzeće. Svi naši zaposleni, naši kupci i potrošači su deo porodice Knauf. Naša snaga proizilazi iz zemlje. Ekologija i ekonomija su za nas nerazdvojne. To svima pokazujemo. Tako se i ponašamo.

Naš kupac je središte naših aktivnosti. On je smisao i cilj našeg razmišljanja
i delovanja. Mi gradimo tržište. Stvaramo inovacije za buduće potrebe. Mi smo lideri na tržištu.
To nas obavezuje na odgovornost prema društvu i životnoj sredini. Visokim kvalitetom naših proizvoda razvijamo i oblikujemo životni prostor. Poverenje naših kupaca opravdavamo najvišim nivoom kvaliteta usluge i proizvoda i to svakodnevno dokazujemo na tržištu.

Naš kvalitet je jednak zbiru sposobnosti i kreativnosti naših zaposlenih. Rastemo zahvaljujući njihovom znanju, energiji i kreativnosti. Zbog toga se brinemo o njima i uklanjamo svaku mogućnost nastajanja povrede na radu i ugrožavanja njihovog zdravlja. Budućnost smo ostvarili na sopstvenoj zaradi. Preduslov za to su uspešni i zadovoljni kupci. Najmodernija proizvodna tehnologija je odlika svih naših fabrika, koje su izgrađene po meri radnika, po visokim ekološkim standardima i racionalne.

Mi proizvodimo građevinske materijale koji pojednostavljuju
projektovanje i izgradnju, nude potpuna rešenja i pružaju siguran kvalitet. Proizvodna sredstva u skladu sa životnom sredinom i iskrena svest o njenoj zaštiti snažno utiču na izgradnju novih
fabrika i rekonstrukciju postojećih.

Mi smo otvoreni. Učimo jedni od drugih. Vodimo računa jedni o drugima.
Zajedno sa našim kupcima i zaposlenima stvaramo zdraviju životnu sredinu.
Radimo zajedno jer delimo iste vrerdnosti: ljudskost (Menschlichkeit), preduzimljivost (Unternemergeist),
partnerstvo (Partnerschaft) i posvećenost (Engagement).

Da bi ostvarili željene ciljeve, opredelili smo se da radimo prema zahtevima standarda ISO 9001:2008 – sistem menadžmenta kvalitetom i BS OHSAS 18001:2007 – sistem upravljanja zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu. Svi zaposleni su dužni da odgovore na najviše zahteve kvaliteta i bezbednosti na radu, odnosno imaju zadatak da rade na mogućim poboljšanjima i povećanju bezbednosti. Najviša odgovornost za kvalitet i bezbednost na radu leži na rukovodstvu preduzeća.