Podignuti podovi

SistemOznaka
F181GIFAfloor – Jednoslojni podignuti podovi GIFAfloor FHB
F124Knauf VidiTec – raster podignuti podovi

Knauf Integral GIFAfloor F18

Knauf Integral GIFAfloor F18 elementi su napravljeni od Knauf GIFAtec materijala (gips ojačan drvenim vlaknima), standardnih debljina 25, 28 ili 32 mm. Dimenzije elemenata su 1200×600 mm, sa ivicama obrađenim na pero i žljeb, koje se lepe specijalnim Knauf Integral lepkom.

Elementi se polažu na čelične nožice dovoljne nosivosti sa podesivom visinom i fiksiraju posebnim lepkom za podlogu, a zatim nivelišu. Sistem je pogodan za podno grejanje ili rashlađivanje.

U šupljini ispod poda mogu biti smeštene sve vrste tehničkih instalacija a laki pregradni zidovi se mogu montirati bilo gde na GIFAfloor sistemima.
Na Knauf Integral GIFAfloor F18 podignuti pod mogu se postaviti sve vrste tekstilnih obloga, PVC ili linoleum obloge, keramičke pločice, ili ploče od prirodnog kamena.

Knauf VidiTec F124

Knauf VidiTec F124 podignuti pod sastoji se od VidiFloor elemenata dimenzija 500×500 ili 600×600 mm i debljine 38 mm sa plastificiranim ivicama, na čeličnim nožicama koje su zalepljene za pod.

VidiTec element je VidiFloor gipsana ploča ojačana drvenim vlaknima tj. gipsvlaknasta (gipsfazer) ploča. Svaki VidiTec Floor element se može demontirati u bilo koje vreme, što omogućava direktan pristup prostoru instalacija.