Modernizacija proizvodne linije u Knauf fabrici u Zemunu

Ovu godinu obeležila je značajna investicija u modernizaciju proizvodne opreme u fabrici Knauf u Zemunu. Tokom novembra i decembra meseca u fabrici se vredno radilo na modernizaciji postojeće linije za pakovanje. Investiciju vrednu 300.000 evra čini oprema proizvođača Haver & Boecker iz Nemačke, Ultrasonic tehnologije zavarivanja.

Ova nadogradnja će nam omogućuti da već od početka 2022. godine na tržište plasiramo proizvode koji se pakuju u takozvane “dust free” vreće. To zapravo znači da pojava prašine prilikom manipulacije i pripreme materijala odlazi u prošlost. U novim vrećama će se najpre na tržitu pojaviti najprodavaniji Knauf proizvodi kao što su glet masa Biofinish, zatim fasadni lepkovi Thermokleber Plus i Thermokleber Special, kao i kompletna nova linija lekova za keramiku.

U narednoj godini Knauf priprema još noviteta. Očekuju nas proizvodi iz nove K-linije koji će, osim “dust free” pakovanja, imati i takozvanu “low dust” tehnologiju koja će eliminisati prašinu i tokom pripreme, odnosno mešanja samog materijala.

Primenom novih, savremenih rešenja u fabrici praškastih proizvoda kapacitet proizvodnje neće biti umanjen a kupcima će biti na raspolaganju proizvodi u novom, savremenom pakovanju.

Kao i do sada, Knauf će i dalje pratiti potrebe tržišta i biti lider u primeni savremenih trendova u građevinarstvu a sve u cilju zadovoljstva svojih vernih kupaca i partnera.

Pročitajte i ostale vesti