Knauf Akademija 2019, Slovenija

Krajem oktobra održana je osma po redu Knauf Akademija. Ove godine smo se odlučili da događaj pomerimo van granica naše zemlje, u Sloveniju. Okupili smo oko 100 arhitekata i građevinaca iz Srbije i regiona u Škofja Loki i Ljubljani.

Događaj je održan u nedavno otvorenom Knauf Insulation Experience Centru. Ova zgrada je izgrađena prema najnovijim standardima, uz primenu materijala iz Knauf grupacije.

Takođe, u pitanju je prva ’zelena’ zgrada u Sloveniji, koja nosi prestižni DGNB Platinum sertifikat. Gosti Akademije su imali priliku da se bolje upoznaju sa procesom DGNB sertifikacije od Roberta Smodiša, DGNB auditora u Sloveniji i predsednika Udruženja održive gradnje Slovenije

Nismo zaboravili ni stogodišnjicu Bauhausa, i ugostili smo arhitektu Ivana Kucinu, predavača na Internacionalnoj školi arhitekture u Desau, u Nemačkoj, koji nam je predstavio međunarodni projekat BAUHUB 2049.

Centralni deo Akademije je bio rezervsan za praktične prezentacije u savršeno opremljenom trening centru, gde su posetioci mogli na realnim modelilma da vide primenu Knauf proizvoda: Aquapanel i Vidiwall fasadne sisteme, novitete iz Knauf fasadnog i programa završne obrade površina, CLT lamele za plafone garaža, delove Urbanscape sistema, fasadnu kamenu vunu sa zaštitnim premazom i rondelama i AMF apsorbere buke različitih boja i oblika.

Za kraj su posetioci obišli proizvodni pogon Knauf Insulation fabrike kamene vune u Škofja Loki, u okviru koje posluje i Experience Centar.

Tradicionalne nagrade ovogodišnje Akademije, koje je u ime kompanije Knauf uručio arhitekta Goran Stojiljković, pripale su Ivani Vuletić i Jeleni S. Mileusnić iz Privredne komore Srbije, kao i Ljudmili Urbančić.

Na ovaj način je još jednom istaknut njihov veliki doprinos u izdavanju Normativa u suvomontažnim radovima.

Pred sam kraj trodnevnog događaja smo za posetioce organizovali obilazak gradskog jezgra Ljubljane, ali na poseban način: ’Plečnik tura’ je jedinstvena prilika da se Ljubljana upozna kroz objekte i gradske celine koje je projektovao najpoznatiji slovenački arhitekta, Jože Plečnik, čiji se uticaj na Ljubljanu poredi sa Gaudijevim uticajem na Barselonu.

Sa novitetima iz Knauf grupe vidimo se na narednoj Knauf Akademiji!

Pročitajte i ostale vesti

Knauf Akademija 2023