Knauf Akademija 2018

Sedma po redu Knauf Akademija održana je 27-29.09.2018. u hotelu Izvor u Aranđelovcu.

Tradicionalno, okupili smo veliki broj cenjenih arhitekata, inženjera i projektanata iz cele Srbije, ali i regiona.

Predavači iz kompanija domaćina, kao i sjajni gostujući predavači održali su zanimljive prezentacije na temu BIM-a, normativa, ETA sertifikacije, novih proizvoda i dizajna.

Gostujući predavači iz Studija dizajn Akrhitektura predstavili su sve prednosti, ali i izazove rada u BIM-u. Primere iz prakse dodatno je dočarala VR oprema koju su mogli da testiraju svi gosti Akademije.

Arhitekta Dejan Babović je kroz retrospektivu svojih radova prikazao kako se prostor oblikuje primenom raznih materijala, a najviše gipsa. Svojim nesvakidašnjim predavanjem o psihologiji u arhitekturi arhitekta Milena Obradović
nas je sve zaintrigirala i naterala da se zapitamo u kakvim prostorima živimo i šta oni govore o nama.

Ovacije na samom kraju zvaničnog programa Akademije dobio je čuveni arhitekta Boris Podreka, veliko ime čiji radovi krase mnoge evropske gradove.

Tradicionalne nagrade na ovogodišnjoj Akademiji dodeljene su instutucijama sa kojima Knauf ima dugogodišnju uspešnu saradnju – Institutu za ispitivanje materijala Srbije i Institutu za standardizaciju Srbije. Takođe, nagrade su dodeljene velikoj izvođačkoj firmi i investitoru – gospodi Milojku Radovanoviću i Miroljubu Aleksiću.

Nadamo se da je i ovogodišnja Akademija ispunila očekivanja gostiju i predavača. Zahvaljujemo se svima na učešću, posebno predavačima koji nam pomažu da iz godine u godinu kvalitet Knauf Akademije bude na još višem nivou.

Radujemo se narednoj Akademiji!

Pročitajte i ostale vesti