Peta Knauf Akademija održana na Staroj planini

Jubilarna, peta po redu Knauf Akademija održana je 6-8. oktobra na Staroj planini u organizaciji članica Knauf Grupe – Knauf-a, Knauf Insulation-a i AMF-a.

Tradicionalno, ovaj događaj je okupio brojne stručnjake iz oblasti građevine koji su imali priliku da se informišu o savremenim trendovima u arhitekturi i građevinarstvu.

Predstavnici kompanija Knauf grupacije su prezentovali novitete iz oblasti energetske efikasnosti, zaštite od požara, zvučne zaštite i prikazali kompletna rešenja i softvere koji u značajnoj meri olakšavaju rad arhitekata i građevinskih inženjera.

Brojnim praktičnim primerima prezentovana su nova rešenja u stanogradnji, fasadnim sistemima, Firewin sistemima pasivne zaštite od požara, kao i karakteristike proizvoda od staklene i kamene mineralne vune.

Ovogodišnjoj Akademiji prisustvovalo je oko 200 gostiju, pretežno arhitekata i projektanata, te fakultetskih profesora. Pored gostiju iz Srbije, konferencija je okupila i brojne stručnjake iz regiona – Makedonije, Hrvatske, BiH, Bugarske i Crne Gore.

Prisustvo Akademiji se i ove godine boduje u skladu sa Pravilnikom o kontinuiranom profesionalnom usavršavanju inženjera, od strane Inženjerske komore Srbije koja je Knauf Akademiju uvrstila u sistem permanentnog obrazovanja inženjera.

Tokom konferencije više puta je istaknut kontinuitet i kvalitet saradnje između firmi iz Knauf grupacije i stručne javnosti koji se realizuju na obostrano zadovoljstvo.

Gosti Knauf Akademije imali su priliku da uživaju u prijatnom ambijentu hotela „Stara Planina“, neizmernim bogatstvima i raskošnoj lepoti planine, a za sam kraj druženja organizovana je šetnja sa vodičem i vožnja ski gondolom, za sada jedinom u Srbiji.

Prema rečima prisutnih, ovogodišnja Knauf Akademija je u svakom smislu ispunila očekivanja, prevazišla sve prethodne i postavila visoke standarde za narednu godinu. Još jednom je potvrđeno da je Akademija renomirani događaj na kome se značajni ljudi iz oblasti građevine i arhitekture rado okupljaju.