Knauf događaj za izvođače – promocija novih proizvoda

Kao što je najavljeno, fabrika Knauf Zemun je za ovu godinu pripremila nekoliko novih proizvoda za završne radove u građevinarstvu, posebno želeći da zadovolji potrebe gipsara, molera i fasadera.

Upravo je to bio povod da se u petak, 19.04.2019. okupe izvođačii kojima su predstavljeni neki od noviteta.

Dobro poznati i cenjeni Knauf instruktori Nebojša Stanković, Ilija Šurbatović i Miodrag Đukić su izveli praktične prezentacije, a izvođači su imali priliku da na licu mesta testiraju materijale, ali i postave pitanja i razmene mišljenja.

Zvezda dana bila je nova glet masa iz Knauf fabrike u Zemunu, Biofinish Plus. Ovaj materijal je namenjen za završnu obradu zidnih i plafonskih površina koje su omalterisane krečno-cementnim malterima, prilagođen za mašinsku i ručnu upotrebu, ali i mašinsko brušenje. Uz pomoć ovog materijala se stvara površina pogodna za nanošenje svih disperzivnih boja.

Izvođači su imali priliku da se upoznaju i sa novim – starim proizvodom iz Knauf asortimana glet masa. Tokom rada na poboljšanju postojećeg proizvoda Extrafinish kreirana je nova receptura, čime je ovaj proizvod postao lakši za obradu.

Imajući u vidu da je podloga prvi i neizostavni korak pre nanošenja glet mase, Knauf instruktori su prikazali karakteristike novog proizoda Finish Grund. U pitanju je fabrički pripremljen materijal, namenjen za regulaciju upojnosti i pripremu površina pre nanošenja glet masa ili lepkova za keramiku.

Predstavljene su i pastozne, gotove glet mase Fill & Finish i Roll & Spray. Posebnu pažnju privukla je prezentacija alata za bandažiranje pod nazivom Delko, koji je dizajniran za profesionalnu obradu spojeva i ćoškova.

Nakon oficijalnog dela na red su došla takmičenja u bandažiranju i gletovanju, gde su profesionalci pokazali svoje umeće i brzinu. Dodeljene su vredne nagrade, a druženje je nastavljeno uz roštilj i neizostavne nemačke kobasice.

Pročitajte i ostale vesti

Knauf Akademija 2023