Knauf Akademija 2023

Ovogodišnja Knauf Akademija, jedanaesta po redu, održana je u Beogradu, u hotelu Hyatt. Tradicionalno, organizatori su bile kompanije iz Knauf grupacije – Knauf, Knauf Insulation i Knauf Ceiling Solutions.

Pod sloganom Nova realnost i progresivnost, konferencija je bila podeljena u dva panela. Prvi panel pod nazivom Nova realnost pokrenuo je važnu temu – kako aktuelni zahtevi investitora i korisnika hotela utiču na proces projektovanja. Panelisti su bile eminentne arhitekte Jugoslav Janjić (D.A. dizajnarhitektura), Đorđe Bajilo (DBA), kao i Ivan Ćurčić i Igor Vučelić (Artecon), dok je moderator bio arhitekta Goran Stojiljković. Panelisti su diskutovali na temu zvučne zaštite u hotelima, energetske efikasnosti, oblikovanja fasada, kao i odgovornosti projektanta u celom procesu. Razgovarajući o referentnim objektima na kojima su radili, panelisti su podelili iskustvo sa specifičnim zahtevima sa kojima su se susretali i rešenjima koja su primenili.

Na drugom panelu, pod nazivom Progresivnost, učesnici su takođe bile eminentne arhitekte Branko Nikolić (Studio Antipod) i Mladen Vulević (A3 architects), kao i profesor Mašinskog fakulteta Univerziteta u Nišu dr Goran Vučković. Odgovarajući na pitanja moderatora Danke Nikolić panelisti su obradili temu objekata u IT sektoru, specifičnih zahteva ciljne grupe koja u njima boravi kao i izazova sa kojima su se suočavali prilikom projektovanja ovakvih objekata.

Zahvaljujemo se svim panelistima, gostima iz Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije i kolegama koji su uveličali našu konferenciju i nadamo se da se vidimo sledeće godine, sa novim i zanimljivim temama iz oblasti građevinarstva.

Pročitajte i ostale vesti